Круизен пакет ОТ БРАЗИЛИЯ ДО ЛИСАБОН | БРАЗИЛИЯ, КАБО ВЕРДЕ, ТЕНЕРИФЕ, ГРАН КАНАРИЯ, ЛИСАБОН

7130  ЛВ
 Бразилия, Гран Канария, Лисабон, Масейо, Салвадор Баия, Санта Круз де Тенерифе, Мадейра, Бузиос, Порто Гранде, Ресифе, Санта Мария,
 Norwegian Star
 22 дни

Изтекла оферта!


Снимки

Програма

Ден 1:

07.04.2024 София 
Полет София-Рио де Жанейро с прекачване. Вечерно кацане. Трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.

Ден 2:

08.04.2024 Рио де Жанейро
Закуска. Начало на обзорна екскурзия(срещу доплащане). Рио де Жанейро – градът вдъхновение, едно от най-оживените места в света! Разположен върху тучни гори и планини и спиращи дъха плажове.  
Ще посетим статуята на Исус Христос, която се намира на височина 710 м на хълма Корковадо в националния парк Тижука, Лагуната Родриго ди Фрейтас. Ще се разходим из Колониалния център на Рио и ще разглеждаме на ултрамодерната Катедрала с форма на пирамида, Старата библиотека – един истински архитектурен шедьовър, кафене „Коломбо”, Градския театър (само отвън), известните стълби „Селарон” и други. Ще посетим „Захарната глава”, до която ще стигнем изкачвайки се до върха с кабинков лифт. Ще станем свидетели на невероятни гледки към града и океана. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3:

09.04.2023 Рио де Жанейро
Закуска. Днес ще се отправим на екскурзия(срещу доплащане) до едно от скритите съкровища на Бразилия – Петрополис. Градът, столица на едноимената община, възниква около извънградска резиденция на император Педро I, на чието име е наречен. Известен е като летен курорт, наричан още “Имперския град” поради факта, че там се намира лятна резиденция на императора и неговото семейство. В него е разположен и посветеният на тях музей. Намира се на около 1 час път с автомобил от Рио. Там температурата на въздуха е с 6-7 градуса по-ниска. По време на екскурзията ще се запознаете с историята на императорското семейство на Бразилия. Именно то е в основата на възникването на града в планините край Рио. Дворецът Китандиня, по-рано е бил луксозно казино, а в наши дни залите му са отворени само в качестово на културно наследство. В катедралата на двореца са погребани членове на императорското семейство.

Ден 4:

10.04.2024 Рио де Жанейро, отплаване в 17:00 ч
Закуска. Свободно време. Около обяд освобождаваме стаите в хотела. Следва трансфер до круизния терминал. Чекиране и настаняване на кораба. Отплаване в 17:00 ч.

Ден 5:

11.04.2024 Бузиос, Бразилия, 08:00-20:00 ч
Бузиос ни очаква с над 20 прекрасни плажа на пешеходно разстояние от кея.  Ако предпочитате нещо по-усамотено, можете да се отправите към Praia dos Amores(„Плажът на любовта”), популярен сред романтичните двойки. Не пропускайте да се разходите по крайбрежната алея Rua das Pedras. Там ви очакват множество магазинчета и заведения, където можете да се насладите на освежаваща напитка и гледката към океана.

Ден 6:

12.04.2024 Плаване
Възползвайте се от деня за почивка и опознаване на кораба.

Ден 7:

13.04.2024 Салвадор де Баия
Салвадор де Баия (Salvador de Bahia) е най-големият град на североизточния бразилски бряг.
Основан през 1549 г, той е първата столица на страната и един от най-старите колониални градове на континента.
Горещият южноамерикански град се счита за „Бразилската столица на щастието”. Асоциацията се прави заради начина на живот на местните жители, които не се свенят да импровизират с всякакъв вид партита и бурни карнавали по улиците или големите булеварди на екзотичния бразилски метрополис.
Смята се, че Салвадор е втората най-популярна туристическа дестинация в Бразилия.
Тук по странен начин се смесва бразилското, африканското и европейско културно наследство. Това е отразено не само в начина на мислене на местните, но и в техния бит и архитектура.
Плажовете около Салвадор де Баия са другата визитна картичка на града. Сред най-предпочитаните е Фарол да Бара (Farol da Barra Beach).
В старата част на града се намира историческият център Пелоурино (Pelourinho). На това противоречиво място по време на португалския колониален период са се извършвали т.нар. „наказания” с камшици за „недисциплинираните” роби.
Около площада има все още запазени сгради, датиращи от 17-19 век. Днес зоната е притегателен център за много туристи. Там са разположени много църкви, заведения, ресторанти, сувенирни магазини. Местността е защитена от ЮНЕСКО.
Там се намира още салвадорската катедрала (Cathedral Basilica of Salvador). Сградата е издигната две години след създаването на града - през далечната 1551 г. По това време храмът се е намирал в самия център на бразилския град. Базиликата има изключително впечатляваща архитектура, както и прецизно вътрешно оформление.
Интерес за посетителите представляват още манастира и църквата Сао Франциско (São Francisco Church and Convent of Salvador) и неокласическата църква Носо Сенхор до Бонфим (Church of Nosso Senhor do Bonfim).
През 1873 е построен Елевадор Ласерда 9 (Lacerda Elevator) - голям асансьор, свързващ двете части на стария град. Забележителността е изключително популярна сред местни и гости на Салвадор де Баия.
В града има са съсредоточени още много търговски центрове, както и приятни места за отсядане, чиито цени са достъпни за всички.

Ден 8:

14.04.2024 Масейо, 08:00-19:00
До неотдавна Масейо е бил слабо познато райско кътче. В днешни дни е предпочитано място на почиващи от Бразилия и от цял свят.  Дестинацията предлага богат избор от плажове, океански гледки и забавления. Гмурнете се в тях и се насладете на бразилското слънце.

Ден 9:

15.04.2024 Ресифе 07:00-16:00
Ресифе е четвъртият по големина град в Бразилия. Разположен е върху няколко острова, свързани с множество мостове и това е причината да го наричат „Бразилската Венеция”. Градът е основан през 1537 г  и е сред първите територии, които Португалия колонизира в Южна Америка. В наши дни, Ресифе е културната столица на Бразилия – предлага на посетителите си множество театри, кина, музеи, опера, галерии. Тук можете да попаднете на карнавал или отбелязване на празник по всяко време на годината. Освен това, тук ви очакват мечтани плажове, най-известният от които е Боа Виажем. 

Ден 10:

16.04.2024 Плаване
Свободно време за почивка и забавления на борда на Norwegian Star. Едно незабравимо плаване през Атлантическия океан.

Ден 11:

17.04.2024 Плаване
Свободно време за почивка и забавления на борда на Norwegian Star. Едно незабравимо плаване през Атлантическия океан.

Ден 12:

18.04.2024 Плаване
Свободно време за почивка и забавления на борда на Norwegian Star. Едно незабравимо плаване през Атлантическия океан.

Ден 13:

19.04.2024  Порто Гранде, Кабо Верде 11:00-21:00
Република Кабо Верде, известна и като Зелени нос, е островна държава в Северния Атлантически океан, разположена на 570 km на запад от бреговете на Африка с площ 4033 km², население от 539 560 души и включва 10 големи и 5 малки острова. Те са били необитавани до откриването им от португалеца Антонио Фернандеш през 1445 г. Португалия ги превръща в своя колония и ги заселва с роби африканци и с португалски селяни. Местното население се състои от креоли, които са техни наследници. Островите дълго време са били център на търговията с роби, пращани в Америка. До 1869 г.(откриването на Суецкия канал) архипелагът е имал ролята на важен пункт за корабите, пътуващи от Америка и Европа за Азия. След като морският път за Азия е отбит през Средиземно море, островите загубват предишното си значение. 

Ден 14:

20.04.2024  Санта Мария 06:00-16:00 ч
Днес акостираме на малкия остров Сал. Той е с най-развита туристическа инфраструктура в островната група. Температурата на въздуха тук целогодишно е 28-30 градуса, слънчевите дни са 350 на година, а плажовете са зашеметяващи. Липсата на голям туристически поток допринася за спокойната атмосфера и съхранените самобитна култура и природа. Във водите около острова плуват безобидни акули и костенурки. 

Ден 15:

21.04.2024  Плаване
Свободно време за почивка и забавления на борда на Norwegian Star. Едно незабравимо плаване през Атлантическия океан.

Ден 16:

22.04.2024  Санта Круз де Тенерифе, акостиране в 12:00
С площ от 2034 км², Тенерифе е най-големият остров от архипелага на Канарските острови, а също и най-населеният остров в Испания. На територията му се намира и най-високият връх в Испания – Тейде (3718 м.) При ясно време, от върха на кратера на Тейде могат да се видят всички останали острови от групата, както и бреговете на Африка. Националният парк „Лас Канядас дел Тейде“ през 2007 г е включен в Списъка за световно, културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Днес ви предлагаме екскурзия (срещу доплащане) през типични местни селища, красив боров масив, сменяйки картината от тропична растителност към алпийска, и в Националния парк в лунен, вулканичен пейзаж. Ще продължите към скалните образувания „Рокес де Гарсия“ и наблюдателната площадка в долината „Уканка“. Следва свободно време за почивка и обяд в местен ресторант и възможност да си закупите от прочутия пчелен мед от кестени или палми от района на вулкана. На връщане ще минете покрай Исаня, където се намира Центъра за проучване и изследване на атмосферата. Ще направите красиви снимки от панорамните площадки „Тортата“, „Площадката на злото“, „Фонтаните на Джоко“ и „Ортуньо“. Ще се потопите в зеленината на Есперанса за да достигнете до столицата на острова – Санта Круз.

Ден 17:

23.04.2024 Санта Круз де Тенерифе, отплаване в 20:00
Днес ще продължим обиколката на острова. Първата спирка от нашия маршрут е столицата на виното на острова Икод де лос Винос. В това, че канарците са истински майстори в производството на вина и сирена, ще се убедите сами по време на дегустацията на тези продукти. Много сортове се произвеждат само на островите, така че възможността да ги опитате е уникална. След това ще видим отблизо величественото Драконово дърво, което идват да видят милиони хора от цял свят. Точната му възраст не е известна, но едно е ясно - дървото стои на мястото си повече от хилядолетие. Районът наоколо също е необичаен - модерният град е запазил очарованието на Средновековието. Екзотични растения, фикуси, светли улици, причудлива архитектура – като портал към едно далечно време на отминала епоха.
Ще спрем и за прекрасна гледка към Гарачико – бившата морска порта на Тенерифе. Пристанището и цялото великолепие на града е потопено и загубено завинаги от поток бавно движеща се лава. 

Ден 18:

24.04.2024 Лас Палмас, Гран Канария 07:00-17:00
Гран Канария е вторият най-населен остров от архипелага след Тенерифе. На него се намира и най-големият град на Канарските острови, а именно Лас Палмас де Гран Канария – около 850 000 души. Днес може да посетите (екскурзия срещу доплащане) град Маспаломас - красиво градче, което се намира в южната част на острова и гарантира целогодишно слънчеви дни. Мястото е истински рай за туристи, който предлага огромно разнообразие от хотели и ресторанти, най-голямото голф игрище на острова и обширни защитени територии, на които се простират километри пясъчни дюни, напомнящи на пустинята Сахара. Следваща спирка е природен парк Roque Nublo. Националният парк е защитена територия от вулканични скали с височина до 80 метра - чудесна възможност не само за любителите на скалното катерене, но и за разходки покрай спиращи дъха гледки. След дюните на Маспаломас, това е втората най-известна природна забележителност на Гран Канария. А накрая ще видим и столицата на острова – Ла Вегета. Забележителностите, които ще видите тук се намират в стария квартал - Ла Вегета: Катедралата, съчетаваща ренесансов, неокласически и готически стил, площад Санта Ана, къщата - музей на Христофор Колумб и живописния градски пазар. Разходете се по автентичните малки улички на Ла Вегета, които ще Ви отведат далече от забързаното ежедневие на столицата.

Ден 19:

25.04.2024 Фуншал, Мадейра  10:00-19:00
Фуншал е столицата на архипелага Мадейра, отстоящ на около 900 км от бреговете на континентална Португалия. Тук природата, традициите, храната и прочутата португалска гостоприемност вървят ръка за ръка. Регионът е прочут като богат на невероятна растителност, като тук се намира и най-голямата и стара дъждовна лаврова гора – Лаурисилва, която е под егидата на ЮНЕСКО. Тук се намират и някои от най-великолепните водопади в Европа. От тях, най-известен е Риско. Благодарение на топлия климат през цялата година Мадейра предлага едни от най-вкусните и свежи тропически плодове в Европа. Тук можете да се насладите и на прочутото вино „Мадейра“.

Ден 20:

26.04.2024 Плаване 

Свободно време за почивка и забавления на борда на Norwegian Star. Едно незабравимо плаване през Атлантическия океан.

Ден 21:

27.04.2024 Лисабон, освобождаване на кораба след 06:00 ч 

Днес приключва морското ни пътешествие, но ни предстоят още 2 вълнуващи дни в португалската столица. Приготвилисме (срещу доплащане) обзорна екскурзия на Лисабон. Като начало, ще започнем от квартала Белем, който разказва за миналата слава на страната. Тук се намират две от най-големите забележителности на Португалия – Белемската кула и манастира Жеронимуш, построени в уникалния португалски стил „Мануелин”. Каменна дантела с морски мотиви с елегантен преход към късната готика и ренесанс. Тук ще разберете, защо черното петле е символ на Португалия и можете да опитате най-известния португалски десерт – Pastel de belem. След това ще преминем и през Паметника на Откритията и ще си припомним славната история на Португалия. Ще посетим и булеварда Avenida da Liberdade – това е главният булевард в Лисабон и мястото за дизайнерски магазини, скъпи ресторанти и модерни барове. Освен модерните магазини и ресторанти може срещнете и сгради, примери за класическата португалска архитектура от 19 век. Следва кварталът Байша, който е напълно възстановен след опустошително земетресение през 1755 год. Връщане в хотела. 
Вечерта предлагаме посещение на шоу във фадо ресторант. 
Нощувка

Ден 22:

28.04.2024 Лисабон
Закуска. Свободно време за самостоятелна разходка в Лисабон. В ранния следобед ще се отправим към летището на Лисабон за полет до София.

Снимка Наименование Описание
Бразилия Знаете ли, че? Бразилия официално е открита на 24 април 1500 г. от португалския мореплавател Педро Алвариш Кабрал, който я обявява за португалска територия. Бразилия обявява своята независимост от Португалия на 7-ми септември 1822 г. Бразилия е най-многолюдната държава в Южна Америка - 191 милиона души. Бразилия е петата най-голяма страна в света и осма икономическа сила. Бразилия е единствената страна в двете Америки, в която официалният език е португалски. Бразилия е най-голямата португалоговоряща държава в света. Бразилия е на второ място по брой летища след САЩ. Бразилия е на 9 място по брой милиардери. Бразилия е най-големият производител на кафе. От своя страна бразилското кафе е смятано за най-хубавото и качествено кафе в света. Всеки бразилски град разполага с поне един стадион. Името на държавата Бразилия идва от един вид червено дърво - Бразилското дърво. В миналото страната е била известна като Тера де Санта Крус, което означава "Земя на Светия Кръст". Рио де Жанейро в буквален превод означава "януарска река". В Бразилия е разположен вторият най-голям японски град извън Япония - намира се в Сао Пауло. Бразилия разполага с третата най-голяма пътна мрежа в света. Бразилия е един от най-големите производители на водноелектрически ток и е 100% енергийно независима. В Бразилия се намират 25% от тропическите гори в света. Протичащата през Бразилия река Амазонка е втората най-голяма в света, но за сметка на това е най-пълноводната. Всеки един голям бразилски град е обкръжен от фавели - бедни квартали, в които дори полицията не смее да влезе. Твърди се, че бразилската полиция е една от най-жестоките сред цивилизованите държави. Бразилските режисьори Фернандо Мейрелес и Кати Лунд са заснели филм за жителите на фавелите, наречен "Божи град". В Рио де Жанейро между 22:00 и 05:00 ч. е разрешено шофьорите да минават на червено. Тази мярка е взета с цел намаляване на случаите на обири. Бразилските ученици от началното училище дават млечните си зъби на класния си ръководител. Учителите предават тази "колекция“ в стоматологичните клиники, където от падналите зъби се правят протези за подрастващи. Най-популярните имена в Бразилия са Габриел и Джулия. Повечето бразилци се женят на около 30 години. В Бразилия еднополовите бракове са разрешени от закона. Около 20% от мъжете в Рио де Жанейро са заявили, че са хомосексуални или бисексуални. Операциите за смяна на пола в страната са безплатни. От 2008 година насам бразилската обществена здравна система поема всички разноски по тях. Освен W за жените и M за мъжете в тоалетните в Бразилия скоро ще поставят и трети знак - T за транссексуалните. Осем от 12-те градове-домакини на световното първенство по футбол през 2014 г. в Бразилия са сред 50-те най-престъпни градове в света. Бразилия е печелила световното първенство по футбол в пъти, повече от всяка друга държава. През 2007 година Бразилия бе обявена за втората най-голяма християнска държава в света. Бразилското национално ястие - фейжоада - представлява яхния от черен боб с изсушено, осолено и опушено месо. Бразилската национална напитка - кайпириня - пък е ликьор от захарна тръстика, смесен със захар, лед и резен лайм. Бразилия е първата страна в света, в която солариумите са забранени от закона. Статуята на Христос Спасителя в Рио де Жанейро е едно от седемте чудеса на света. Затворниците в Бразилия могат да намалят своята присъда с 4 дни за всяка книга, която прочетат и върху която напишат доклад. 92% от новите коли, които се продават в страната, използват етанол като гориво, който се добива от захарната тръстика. Бившият президент на Бразилия - Дилма Русев е първата жена президент на страната. В това отношение страната е развита, тъй като жените там са получили правото да гласуват през 1931 г. - години преди тези в Италия, Швейцария и Франция.
Гран Канария Гран Канария е вторият най-населен остров от архипелага след Тенерифе. На него се намира и най-големият град на Канарските острови, а именно Лас Палмас де Гран Канария – около 850 000 души. Днес може да посетите (екскурзия срещу доплащане) град Маспаломас - красиво градче, което се намира в южната част на острова и гарантира целогодишно слънчеви дни. Мястото е истински рай за туристи, който предлага огромно разнообразие от хотели и ресторанти, най-голямото голф игрище на острова и обширни защитени територии, на които се простират километри пясъчни дюни, напомнящи на пустинята Сахара.
Лисабон Лисабон просто сияе в отражението си в реката - един поглед и ще сте влюбени в него В центъра на Лисабон има широки, оградени с дървета площади, украсени със сгради в стил арт нуво, тротоари с мозайка и улични кафенета. Старият град със своите стръмни улички и уютни барове предлага невероятна атмосфера.
Масейо Масейо е модерен град, разположен на наистина красив плаж. Макар че не е добре познат на международните туристи - бразилците преоткриха Масейо като място за почивка, като последните няколко години се наблюдава бум на вътрешния туризъм. Градът предлага голямо разнообразие от заведение за хранене и пиене. Гадските плажове впечатляват с изумрудената вода и многобройните ярко боядисани джангади (традиционни платноходки). Забележителностите на Масейо са сравнително малко, което ви оставя достатъчно време да се насладите на слънчевите лъчи и да се потопите в спокойната атмосфера.

Масейо има страхотна крайбрежна атмосфера и се откроява с красотата си - палми, мангрови гори и яркозеленото море. Освен това има забележителна култура, отразена в изкуствата и занаятите, кухнята и обичаите. Подобно на много места в Североизточна Бразилия, градът първоначално е процъфтявал в захарната индустрия. В наши дни има много добра туристическа инфраструктура с отлични хотели.
Климатът е тропичен - горещ и влажен през по-голямата част от годината. Лятото се простира от декември до март, когато температурите са много горещи. Май до септември е меко топло, но вали много.
Салвадор Баия Салвадор Баия е първата столица на Бразилия, разположен е на брега на Атлантическия океан, при входа на залива Тодос ос Сантос. В този град по странен начин се смесват бразилското, африканското и европейско културно наследство. Това, което най-много впечатлява гостите на Салвадор, е музиката, кухнята и архитектурата на града. Плажовете около Салвадор де Баия са другата визитна картичка на града. Сред най-предпочитаните е Фарол да Бара (Farol da Barra Beach).
Градът е известен като "бразилската столица на щастието" и не е от популярните сред туристическите дестинации. Той се отличава с богата и вековна традиция и ако посетите историческия център Пелуриньо ще може напълно да се потопите.
Афро-бразилското влияние изобилства и може да срещнете много танцьори на капоейра, което е бойно изкуство, донесено от африканските роби. Практикува се както на обществени пространства, така и в традиционния театър.
Друга традиция, която произхожда от африканските роби и остава неразделна част от Салвадор е религията кандомбле, която е смесица от религиозни церемонии, музика, ритуали и костюми.
 

Санта Круз де Тенерифе Санта Круз де Тенерифе е разположен в североизточната част на красивия Канарски остров Тенерифе. В този ден предлагаме екскурзия на руски. Нашата обиколка ще започне с посещение на Национален парк Las Canadas дел Тейде. Националният парк е разположен в окръг Ла Оротава и е икона за Тенерифе и Канарските Oстрови. Паркът е разположен около връх Тейде (3718 м.), най-високата планина в Испания и третия най-голям вyлкан в света.
Мадейра Вечно зелен остров насред Атлантика, опасан от високи непрестъпни брегове, а във вътрешността се издигат планини осеяни с цветя и лаврови гори... Мадейра определено е остров за ценители на красиви гледки и дълги преходи сред природата. Две трети от острова са класифицирани като природен резерват, а вулканичната почва позволяват почти всичко да може да расте на сушата. Отвъд столицата Фуншал, върховете и проломите на острова са почти пустинни, правейки ги идеални за туризъм, катерене, планинско колоездене.
Със субтропичен климат, затоплян от Гълфстрийм, това вулканично изригване край брега на Африка, е плаващата градина на Португалия. Откриването на Мадейра през ХV в. от принц Анри Мореплавателя слага начало на златното време на Португалия. Той е бил „открит“ отново от облечените в зимни дрехи британци през ХІХ в., когато става място за техните ваканции. Верността на англичаните става почти легендарна, толкова завладени били те от пищните, отвесни пейзажи, дивите терени, терасирани и обработвани от любезни хора; тъмното, сладко вино – и „дните на вечния юни“. През повечето време Мадейра, като че ли е покрит с було от облаци. Времето се сменя постоянно - ту е мрачно, ту пекне за малко. Когато се изкачиш високо в планината, разбираш каква е причината. Един огромен облак се е излегнал върху острова, а над него стърчат само върховете. Мъглата и слънцето понякога създават невероятни гледки. Туристическата инфраструктура тук е невероятна. По цялото си протежение маршрутите са покрити с плочки, а на места където е трудно да се премине са прокопани тунели, като някои са дълги по цели километри.
Бузиос Бузиос ни очаква с над 20 прекрасни плажа на пешеходно разстояние от кея.  Ако предпочитате нещо по-усамотено, можете да се отправите към Praia dos Amores(„Плажът на любовта”), популярен сред романтичните двойки. Не пропускайте да се разходите по крайбрежната алея Rua das Pedras. Там ви очакват множество магазинчета и заведения, където можете да се насладите на освежаваща напитка и гледката към океана.
Порто Гранде Република Кабо Верде, известна и като Зелени нос, е островна държава в Северния Атлантически океан, разположена на 570 km на запад от бреговете на Африка с площ 4033 km², население от 539 560 души и включва 10 големи и 5 малки острова. Те са били необитавани до откриването им от португалеца Антонио Фернандеш през 1445 г. Португалия ги превръща в своя колония и ги заселва с роби африканци и с португалски селяни. Местното население се състои от креоли, които са техни наследници. Островите дълго време са били център на търговията с роби, пращани в Америка. До 1869 г.(откриването на Суецкия канал) архипелагът е имал ролята на важен пункт за корабите, пътуващи от Америка и Европа за Азия. След като морският път за Азия е отбит през Средиземно море, островите загубват предишното си значение.
Ресифе Ресифе е четвъртият по големина град в Бразилия. Разположен е върху няколко острова, свързани с множество мостове и това е причината да го наричат „Бразилската Венеция”. Градът е основан през 1537 г  и е сред първите територии, които Португалия колонизира в Южна Америка. В наши дни, Ресифе е културната столица на Бразилия – предлага на посетителите си множество театри, кина, музеи, опера, галерии. Тук можете да попаднете на карнавал или отбелязване на празник по всяко време на годината. Освен това, тук ви очакват мечтани плажове, най-известният от които е Боа Виажем.
Санта Мария Остров Сал е с най-развита туристическа инфраструктура в островната група на Кабо Верде. Температурата на въздуха тук целогодишно е 28-30 градуса, слънчевите дни са 350 на година, а плажовете са зашеметяващи. Липсата на голям туристически поток допринася за спокойната атмосфера и съхранените самобитна култура и природа. Във водите около острова плуват безобидни акули и костенурки.
Категория Тип кабина Описание Цена
вътрешна кабина IB 7130 лв
кабина с голям прозорец OA 7810 лв
кабина с балкон BA 8680 лв

Цената включва:

✔ Самолетни билети София-Рио де Жанейро с прекачване, включен чекиран куфар 20 кг
✔ Самолетни билети Лисабон-София, включен чекиран куфар 20 кг
✔ 3 нощувки със закуска в Рио де Жанейро в хотел ****
✔ 17 нощувки на борда на Norwegian Star с изхранване пълен пансион
✔ 1 нощувка със закуска в Лисабон в хотел ***
✔ Всички трансфери по програмата
✔ Застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 EUR
✔ Водач от агенцията при минимум 15 туриста

Цената не включва:

✔ Допълнителни екскурзии по маршрута
✔ Такса обслужване в размер на 20 USD/човек/ден. Заплаща се на кораба.
✔ Застраховка „Отмяна на пътуване”, покриваща неустойки в случай на анулация поради здравословни причини
✔ Интернет на борда на кораба
✔ SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз
✔ Доплащане на медицинска застраховка за лица над 65 г.


Условия за резервация:

✔ Депозит 1 - 1600 лв/човек при записване
✔ Депозит 2 - 2000 лв/човек до 07.12.2023
✔ Пълно плащане - до 04.03.2024

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
✔до 07.12.2023 - 1600 лв/човек
✔ 08.12-05.01 - 30% от стойността на круизния пакет
✔ 06.01-07.03 - 50%
✔ След 08.03 - 100%

Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена
вътрешна кабина IB 7130 лв
кабина с голям прозорец OA 7810 лв
кабина с балкон BA 8680 лв


Подобни предложения

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции