ПРИРОДНА ОБИКОЛКА ОТ БУРГАС ДО КЕШАН

575 BGN
 Турция
 3 Дни / 2 Нощи
 Автобус

3 дни / 2 нощи

БУРГАС - КЕШАН - ПРИРОДЕН ПАРК ГЬОКЧЕТЕПЕ - ЕРИКЛИ - ЕНЕЗ - ИПСАЛА - НАЦИОНАЛЕН ПАРК ЕЗЕРО ЕНЕЗ ГАЛА - БУРГАС

ИЗТЕКЛА ОФЕРТА

Програма

Ден 1 :

Отпътуване в 05:00 от Бургас (паркинга на ул.Гурко) за Кешан. Настаняване. Вечеря.
Кешан е град в провинция Едирне, разположен в северозападната част на Турция, граничещ с Гърция и България. Град Кешан; Намира се на транспортния път Истанбул-Текирдаг-Гърция. Той е най -големият и най -южният район на провинция Едирне. 
Друга особеност, която увеличава още повече значението на Кешан, са горите и заливът Сарос, брегът на земите на Тракия в Егейско море. Докато планините Кору представляват резервоар за кислород в региона със стотици растителни сортове и повече от 40 животински вида, заливът Сарос също дава възможност за развитие на туризма в региона.
Фактът, че регион Кешан е на пресечната точка на източната и западната цивилизации, е довел до създаването на различни цивилизации в региона в миналото. Артефактите, останали от тези цивилизации, са довели Кешан и неговия регион до важно място по отношение на историческата стойност. Богатството на природни, исторически и културни ресурси, климат и географски условия, туристическо разнообразие, гостоприемство, туристическа инфраструктура, акцент на професионални и неправителствени организации върху туризма са сред предимствата, които ускоряват развитието на сектора на алтернативния туризъм в региона Кешан .
Населението на Кешан е 83373 в сравнение с 2019 г. Кешан, който е заобиколен от Малкара на изток, Енез и Ипсала на запад, Узункьокрю на север, Галиполи и залив Сарос на юг, има 5 градчета и 44 села. Като цяло всяко от селата има мигрантска култура  и свои собствени характеристики. Местните продукти са сред важните туристически дейности в тези села, които имат важен потенциал по отношение на алтернативния туризъм. 
Кешан е на важен маршрут, свързващ Анадола с Европа. Това е туристически регион поради своите исторически и природни особености. Залив Сарос, разположен в района на Кешан на 70 км; Започвайки от село Сазлидере, което граничи със село Адилхан в град Гелиболу, от юг, се простира на югозапад, за да включва регионите Гьокчетепе, Меджидие, Ерикли, Данишмент, Яйла и Енез. Освен морски туризъм, той е богат и на подводен туризъм. В залива Сарос има подводен музей. В много части на залива гората и морето са обединени. Плажът Сарос със синьо знаме е един от трите най -големи плажа в Турция. Регионите Кешан, Енез, Ипсала обслужват приблизително 3 милиона туристи през летния сезон.
Северните брегове на залива Сарос, разположени в северната част на Егейско море, образуват южните граници на Кешан. Дължината на тези брегове между село Адилхан и Енез е 75 787 метра. Това крайбрежие, което е подходящо за плуване от много точки, е известно с дългите си плажове. Бреговата ивица на Сарос е много подходяща за алтернативни туристически дейности като море, природа, къмпинг, гмуркане и уиндсърф. Този регион, който също е богат на флора и фауна, е обявен за "Регион за опазване и развитие на културата и туризма". Природните паркове Гьокчетепе и Данишмент, които се намират в зоната за опазване и развитие на културата и туризма, привличат голямо внимание с естествената си красота, както и с близостта си до Истанбул, морето, пясъка и лекотата на транспортиране. Три необитаеми острова, брегове, покрити с червени борови гори, чисти води и пристанища в Енез и Ибриджe, залив Сарос създава важен потенциал за яхтен туризъм в Северно Егейско море. Плажовете Ерикли и Енез, които са най-близките брегове на Егейско море до Истанбул, са по-предпочитани с разделения път Текирдаг-Кешан, завършен през последните години.

13.30 ч. Отпътуване от Кешан
14.30 ч. Пристигане в Гьокчетепе и почивка за чай
17.30 ч. Природен парк Гьокчетепе и Исторически замък

ПРИРОДЕН ПАРК ГЬОКЧЕТЕПЕ
Природният парк Гьокчетепе, разположен в границите на Кешан, се намира на северния бряг на залива Сарос. В природния парк Гьокчетепе има 6 различни залива с обща дължина 3,5 километра. Тук има възможности както за морски, пясъчен, слънчев туризъм, така и за алтернативен туризъм. Къмпингът в природен парк Гьокчетепе е домакин на много развлекателни дейности, включително къмпинг на палатки.

ГЬОКЧЕТЕПСКИ ЗАМЪК
Замъкът Гьокчетепе е важно културно наследство като късно византийска структура. Една от оцелелите наблюдателни кули на историческия генуезки замък показва великолепието на замъка. Панорамната гледка към италианския залив от замъка е спираща дъха. Замъкът, който днес е доста опустошен, е поставен на хълм с изглед към два залива, за да устои на атаките от морето. Замъкът е защитен като археологически обект от първа степен. 


Ден 2 :

Закуска. Отпътуване за Ерикли. Настаняване.
Круиз с яхта с залива Сарос. 
Заобикаляйки Кешан и Енез, заливът Сарос е триъгълна форма на брегова ивица с чисти плажове, простираща се по 60 -километровата брегова линия на северното Егейско море. Заливът Сарос е едно от самопочистващите се морета в света. В залива Сарос има великолепни плажове като Ерикли, Ибриче, Яйла, Караинджирли, Гюлчавуш, Султаниче, Кючюкеврен, Вакиф, Сазлидере, Енез, Данишмент, Меджидие и Гьокчетепе. Тук стотици хиляди хора от съседни провинции се възползват от алтернативи като морски, къмпинг, гмуркане, ветроходство и културен туризъм. Соленото езеро, разположено близо до брега на Ерикли, задоволява нуждите от сол на Истанбул по време на Османската империя. Днес това е местообитание на птици фламинго. Заливът Сарос привлича много любители или професионалисти от цяла Турция в региона поради своето щедро подводно богатство.
Райони с най -голяма концентрация на подводни богатства и подходящи за гмуркане са разположени около селищата Ерикли, Меджидие, Ибриджe, Узункум, Топларбурну, пристанище Кьомюр и пристанище Енез.Свободно време. Завръщане в хотела.Вечеря.

Ден 3 :

Закуска. Отпътуване за Енез
Енез е бил важен пристанищен град през византийския период, попада под управлението на Генуа през 1355 г. и е администриран от фамилията Гателуси. 
Следва посещение на замъкът Енез, построен на висок хълм, наречен Акропол в древни времена, за да предотврати нападения над града. В замъка, чийто главен вход е на изток, се влиза през две порти, една от север и една от изток. Стената, поддържана от 15 кули с различни форми и планове, е широка на места около 3 метра и достига 25 метра височина. Той има две многоъгълни кули от страната, обърната към морето. Той е намерен при археологическите разкопки в замъка, който представлява акропола на града, и датира от 4 век пр.н.е. а керамичните останки, датиращи от 3 -то хилядолетие пр. н. е. доказват, че селището тук датира от епохата на халколита. В самия замък се намира джамията Енез-Фатих, известна още като Фатих в Енез. До 1455 година е пила православна църска, наречена Св.София, но бива завладяна през 1455 г. от Хас Юнус бей, командир на флота на Фатих Султан Мехмед и превърната в джамия.
Следва посещение на Базиликата на дъщерята на Енес Кинг, намираща се на западния склон на днешното езеро Ташалти, едно от двете пристанища на Енез, на място, известно като Царската дъщеря. Базиликата е дълга 30 м, има три корпус, а между тях един пастофорион. Вижда се, че базиликата принадлежи към римския период. Под пода в средния корпус е открит фонтан. Мраморните блокове, използвани при изграждането на базиликата, са донесени от остров Самотраки.
Следва посещение на гробницанана Xac Юнус бей, който е бил капитан и главнокомандващ в Османския флот между 1453-1456 г.. , бил е убит по време на завладяването на Енез. Гробницата на Юнус бей е изградена като параклис през византийския период.
Следва посещение на британскa казармa и пристанище Енез.
Kрайбрежният керван-сарай (британски казарми) е построен на мястото, известно като Митница и е служел като център за търговски обмен, разгърнал се значително през Османския период. Сградата, която е била използвана като керван-сарай през османския период, е била използвана като казарма от британците по време на Първата световна война. Архитектурно керван-сараят е построен перпендикулярно на брега, под формата на дълъг правоъгълник. Проектиран е за защита на това място от морски атаки. Забележителното е, че по вътрешните стени на керван-сарая на плажа Енез има корабни фигури, капитански мост и ветроходни рисунки. На северната и южната стена на керван-сарая има двe противоположни коронови врати.
Следва посещение на пристанището на Енез и центъра за гмуркане в изкуствен риф. Енез се намира там, където река Мерич се среща с Егейско море. Чистото море и разнообразието предоставят възможности за подводен туризъм. Зоната за подводно гмуркане, създадена на дълбочина 18 метра в близост до пристанище Енез, се превръща в център за привличане на подводни гмуркачи. Районът с изкуствен риф е създаден чрез копиране на статуята на „Богинята Найк“, релефа, статуята на лъва и стените на замъка. Това отразява историческото и културно наследство на Енез, който е превърнат в нов център за подводно гмуркане.
Продължаваме към. Ипсала и Национален Парк Езеро Гала.
163 вида птици могат да бъдат наблюдавани в Националния парк езеро Гала, разположено в границите на кварталите Енез и Ипсала на Одрин. В района Националният парк има подходящи зони за преходи и наблюдение на прелетни птици. Това е вторият по големина резерват за птици в Турция. Гранд Гала, Малката Гала, Памуклу, Сигърчи езера са дом на много птици, които са на път да изчезнат. Националният парк на езерото Гала има 12 км пешеходна пътека, колоездачна пътека, кула за наблюдение на птици и тераса за наблюдение.  
Отпътуване към Бургас.

*Цената е на човек при двойно настаняване
Хотел/Категория Описание Цена (лв)
3* закуска и вечеря 575

  Ценaта включва:

  1. Транспорт с лицензиран климатизиран автобус от Бургас
  2. 1 нощувка със закуска и вечеря в 3* хотел в Кешан
  3. 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Ерикли
  4. Круиз с яхта в залва Сарос
  5. лицензиран екскурзовод в Турция
  6. водач на групата от България
  7. медицинска застраховка с покритие 10 000 евро

  Цената не включва:

  1. разходи от ричен характер
  2. обяди

  Допълнителни услуги:

Запитване:

 
 Подобни предложения

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции